Moto GP BRNO - 2007

Moto GP - 2007

MOTO GP - BRNO (16-20.8.) Tak to máme za sebou! Tento ročník Moto GP v Brně byla velice vydařená akce, podpořená rekordním počtem fandů. Jelikož jsem jel na GP poprvé, byl jsem plný očekávání, ale více než nadšený po včerejším příjezdu. Sestava: Capo se ženou, Hranáč, Wozi, Kopi se ženou, Jidáš (CBR 600F) s Tulou no a já. Byli jsme domluveni na čtvrtek 15:00 u mě, to se trošku pozdrželo a Kopi s jeho Astrou dojel až o pul čtvrté po dotankovaní benálu. Auto po naložení vypadalo jak přeplněná konzerva se sardinkama, ale nakonec to vlezlo všechno. Rychle jsem startnul stroj a ješte promáznul řetěz u Pastella. Pak už jsme dojeli k Hadovi, kde bylo místo startu a pomalu vyjeli. Dunili jsme přes Ostravu kde proběhlo vítání jemným "potýráním" mašin a nezbytná rozlučka s mojí ženou, místopředsedkyní Terezkou, dále směr Mošnov, v Libhošti se koupila dálniční známka, Olmík a Brno. Ve Vyškově jsme zásobili kručící žaludky a asi za 45 minut jsme již byli na místě. Při kupování lístku jsem byl už znadčne natěšený a nervozní a domáhal se vstupu, což se nám pak všem asi za dalších 15 minut podařilo. Doupě bylo ustáleno na nejvyšším bodě v kempu, naneštěstí mezi dechovkaři němci a typickými mistry světa poláky, kteří se cítí všude doma. Jejich snahy neustále jezdit mezi stany autem přímo k jejich stanu jsme vyřešili postavením našeho auta do cesty a vyslovením zákazu o průjezdu.

Po postavení stanů jsme odjeli do obchodu, první tesco bylo zavřené, druhé sme našli na výpadovce na Olomouc, tam jsme nakoupili a začli grilovat po návratu chvíli před půlnocí. Měli docela problém s neustále odlítajícím altánkem, ale to se postupem času vyladilo, no a jelikož jsme byli dost unaveni, zapíchli jsme to už kolem půl třetí ráno. Po celé tři dny se ozývalo týrání motorů nejen motorek, ale také přímo týracích motoru z nejrůznějších aut, skůtrů a motorových pil! Překvapilo mě že před GP byla naprosto tichá noc a celý kemp to zabalil, jen my prasátka jsme řádili asi do 5ti do rána. První ráno jsme nejprve jeli na okruh na mašinách, ale po zjištění sumy za parkovne jsme se rychle otočili a dopajdali raději pěšky. První kvalifikační tréning vyhrál na 125cc Pešíno a tak byla spokojenost, tréning 250cc byl ale pokažen deštěm a tak jsme se radeji zbalili a šli do kempu. Pak se docela rozpršelo a tak jsme jeli tentokrát nakupovat károu. Ten večer dopadl nejhůře pro Hrušku. Ten ovšem ukázal charakter a nedal se zahambit v pití ani s takovými borci, uspěl v chlastací maturitě a ráno byl úplně sťatý a neprobudilo ho ani Zimiho týrání GS do stanu! Přiznal se nám, že myslel, ze zkosí obecenstvo na tréningu :-D

Ten den se kvalifikace nepodařila Peškovi, který měl tvrdší směs a ustřelilo mu proto po 5ti minutách kolo a nakonec měl až pátý čas. V GP získal pole position Stoner, v 250cc Lorenzo a v 125cc Talmacsi, přičemž Lorenzo zajel čas, se kterým by se klidně vlezl i mezi časy borců v GP.

Večer jsme se nachalovali jen tak tak teplého jídla v centru. A jelikož byl návrat opět pozdní, party tak probíhala až do 5ti do rána a opět se pak některým nezamlouvalo vstávání v 6:30. Kopi a Hranáč, vystřídali Hrušku, takže se ozývaly velribí skřeky a ráno jim bylo tuze kyselo. My také konečne spatřili ráno Hrušku, konečně odhodlaného opět se ukázat světu. Nakonec jsme vyrazili jen 4 a ostatní ještě chrněli. Už v 8 ráno bylo narváno a my měli docela velký problém najít místo. Ranní warmup byl poznamenán ošklivým pádem japonce Sekugičiho ve 250cc, ale pak nám zvedl adrenalín překrásný soubouj 5ti mašin v 125cc závodu, ve kterém si Pešíno vybojoval 3tí místo když v předposlední pasáži zátáček, přímo před našími zraky, předjel brilantně Talmacsiho. V ten moment se ozvalo mohutné zavytí radosti našich fandů a maďaři konečne sklopili hlavy, protože byli děsně nafoukaní. 250cc vyhrál očekávaně Lorenzo a v GP Stoner, druhý byl můj favorit Hopkins a třetí byl Hayden vracející se na špici. Celou závodní víkend měl smůlu Valentino, který neměl dobře nastavený stroj a i po dlouhých zkouskách mu Mishelin nebyl schopen dodat konkurence schopnou pneumatiku a tak se musel spokojit se sedmým místem.

Večer se začal vyprázdňovat kemp, ale my zůstali, protože jsme chtěli zajít na pondělní trěningy. Pogrilovalo se, dopily zásoby a šlo chrnět. Ráno byl kemp skoro prázdný, smutně jsme pobalili naše krámy a štylíky, nasardinkovali auto a vydali se na hlavní tribůnu, přímo před boxy. Pokoukali jsme zblízka na všchny jezdce, udělali fotečky našich idolů na pekelných strojích a kolem 13:00 vyrazili zpět směr Rychmond. Pod kopcem dotankovali ti, kteří neplatili kartou a ostatni na rohlence.

Během cesty nás Hranáč chtěl odtáhnout na Přerov, takže jsme se museli pak točit na bílých pruzích. Na pozdnější obídek jsme si zajeli do Bílovce a v půl sedme jsme pomalounku byli doma. Rozvezly se všechny věci a já se šel naložit konečně do vany. Myslím že to můzu zhodnotit jako 100% povedenou akci, nebo spíše krátkou dovolenou ;-) A doufám, že nás příští rok zase pojede o něco víc a pořádne si to užijem! Foto: MotoGP

S pozdravem

Sottocapo